PRODUCTEN

AIE levert oplossingen in de vorm van kwaliteitsproducten. Zo kunnen wij het ontwerp leveren van een flexibele RVS slang, een compensator met de gevraagde aansluiting, met of zonder beschermlaag (inliner) om vervuiling tegen te gaan in de voedingsindustrie. Dus voor elk vraagstuk een oplossing.

Compensatoren

Flexibele leidingelementen uit roestvaststaal, rubber of technische kunststoffen die ter compensatie van thermische expansie en/of het opnemen van trillingen worden ingezet. Deze veilige oplossingen vinden hun toepassing in onder andere de leidingbouw, chemie, scheepsbouw en de machinebouw.

Flexibele slangen

Flexibele metalen slangen, voornamelijk vervaardigd van roestvaststaal in verschillende materiaalsoorten, worden ingezet op plaatsen waar een hoge mate van veiligheid, levensduur en bedrijfszekerheid wordt gevraagd. De hoge flexibiliteit in combinatie met de hoge drukbestendigheid, temperatuurbestendigheid, vacuümcompatibiliteit en lange levensduur zorgen ervoor dat de AIE metalen slangen ingezet worden in vele hoogwaardige toepassingen.

Instrumentbalgen

Gegolfde metalen veerbalgen die door hun specifieke eigenschappen worden ingezet in vooral de technologisch hoogwaardige toepassingen. Dankzij onder meer de flexibiliteit en de zuiverheid van de balgen vinden deze veelal hun weg in de medische-, elektronische en auto industrie.

Starre buisverbindingen

AIE is specialist in starre buisverbindingen van staal, RVS, aluminium, koper, messing en cunifer. Gebogen buisleidingen kunnen voorzien worden van een grote keuze aan aansluitingen zoals flenzen, nippels, sockets en koppelingen. Daarnaast kunnen wij de buizen ook bewerken zoals plooien, zagen, rillen, persen, boren en nog vele andere bewerkingen.

Staaldelen

AIE levert diverse staaldelen, dan moet u denken aan adapters, koelleidingen voor motoren, uitlaatgas reducers, aircleaners, supportbeugels en piping. Deze worden in de meeste gevallen op maat gemaakt.