TOEPASSINGEN

AIE is leverancier van hoogwaardige flexibele elementen en daarbij behorende diensten. Kijk voor referenties en oplossingen bij cases waar u een indruk krijgt van onze aanpak.

Industrie

Staalindustrie

Voor de staalindustrie leveren wij metaalslangen en compensatoren voor diverse toepassingen.

Petrochemie

Wij leveren metaalslangen, compensatoren, metaalbalgen, buisleidingen en lagers voor de petrochemie. Voor deze producten is het een vereiste dat ze explosieveilig zijn en ze moeten voldoen aan zeer strenge eisen en bestand zijn tegen extreme temperaturen en grote bewegingen.

Energiecentrales

Voor energiecentrales hebben wij een uniek productenpalet. Metaalslangen, metaalbalgen, compensatoren, hangers, steunen en trillingsdempers. Al deze producten zijn op elkaar afgestemd maar kunnen natuurlijk ook als losse elementen worden aangeboden. Geheel afgestemd op uw specifieke probleemstelling en vereisten.

HVAC

Brandveiligheid

AIE heeft een zeer eenvoudig sprinklersysteem ontworpen om sprinklers eenvoudig te verbinden en af te stellen met een vast buizensysteem. Ons systeem is geschikt voor alle conventionele plafondsystemen waardoor de sprinklerleiding probleemloos bevestigd kan worden.

Gastoepassingen

Voor de gastransport zijn veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid cruciaal. Dat zijn precies de eisen waar de producten van AIE aan voldoen. Daarmee is AIE een van de belangrijkste leveranciers van producten voor deze bedrijfstak.

Aircoleidingen

Het voordeel van flexibele slangen voor airco units, is dat deze vaak worden toegepast waar veel montageverschillen voorkomen. Een ander voordeel is dat de slang in elke gewenste bocht gebruikt kan worden, een lange levensduur heeft en brandveilig is.

Installatietechniek

De leidingen voor verwarmingsketels van AIE hebben een gegolfd profiel. Daardoor zijn ze zeer eenvoudig te monteren. Onze plug and flow onderdelen maken het verbinden zeer eenvoudig en zijn ook toepasbaar in de zonnetechniek en gas- en drinkwatertoepassingen.

Zonne-energie

AIE biedt gebruiksklare systemen aan voor het verbinden van installatieonderdelen, absorberen van bewegingen en het compenseren van thermische uitzetting.

.

Offshore

LNG

AIE levert oplossingen voor de volledige LNG-processen. Wij leveren compensatoren en metaalslangen die wel tot -162 graden Celsius flexibel blijven en dus voor diverse toepassingen kunnen worden ingezet.

Scheepsbouw

In de scheepsbouw vereist men onderhoudsvrije en betrouwbare oplossingen.

 

Marine

Voor deze markt (sea outgoing ships) biedt AIE verschillende soorten producten. Zo kan het zijn dat een onderdeel zeewaterbestendig moet zijn of een brandstofslang beschermt moet worden tegen explosiegevaar.

Automotive

Aircoleidingen

Aircoleidingen als dampgesloten en drukbestendige leidingen ontkoppelen het aircosysteem van het voertuig van compressorbewegingen aan de motorzijde.

Retourleidingen

AIE heeft speciale retourleidingen voor uitlaatgas naar de insert bij benzine- en dieselmotoren. Wij leveren volgens klantspecificatie, met of zonder bocht in gladde of gegolfde leiding.

Diesel- en gasmotoren

Wij leveren compensatoren die thermische uitzettingen en trillingen zeer goed kunnen absorberen. Daarnaast zijn onze compensatoren zeer geschikt om te gebruiken bij extreem hoge temperaturen.

Olieleidingen

Olieleidingen voor de toevoer en retour van olie en andere vloeistoffen in en rond de motor. Voor zowel turboladers bij benzine- en dieselmotoren. Leidingen met of zonder bocht, in gladde of gegolfde leiding. Hittebestendig, gering gewicht en volledig in metaal uitgevoerd.

Buizensystemen

Koelwaterleiding, olieleiding en aircobuizen. Voor het compenseren van trillingen, thermische uitzetting en montagetoleranties. Als standaard oplossing maar ook klantenspecifiek te leveren.

Gewikkelde slangen

Speciaal voor vrachtwagens met een gegolfd profiel voor uitlaatgas. Beschikbaar in alle gangbare nominale breedtes en lengtes.