CASES

AIE bestaat al sinds 2007 en heeft veel klanten uit verschillende branches kunnen ondersteunen met zeer diverse vraagstukken. Wij hebben een paar cases voor u uitgelicht om u een beeld te geven van AIE.

Winterschall Noordzee B.V.

Probleem

De uitlaatsystemen en de compensatoren vertonen beschadigingen. De oorzaak van dit probleem is backfire van de 3.5 MW gasengine. Dit kan invloed hebben op het gehele productieproces en dat moet structureel verholpen worden.

Advies en oplossing

Wijzig de ophanging van het uitlaatsysteem en vervang de compensatoren. Vaste ophang punten zijn bepaald van het uitlaatsysteem en nieuwe bellow’s zijn geplaatst.

Resultaat

Met een eenvoudige aanpassing is het uitlaatsysteem bestand tegen krachten die ontstaan als gevolg van backfire. Een tevreden klant en goed werkende uitlaatsystemen.

Yara Gas B.V.

Probleem

We gebruikten normale koperen leidingen waar vloeibaar CO2 van min 23 graden Celsius met 18 bar doorheen gaat, 200 meter lengte gaf problemen i.v.m. compensatoren die uitknikten.

Oorzaak

Lange leidingen en temperatuur verschil, tussen min 23 en plus 40, geen geleidingen geplaatst om uitknikken te voorkomen was ook geen ruimte voor.

Advies

Gebruik flexibele slangen, voor verticale en horizontale bewegingsopname met grote amplitude en kleine frequentie.

Oplossing

Flexibele slang aansluiting met bronzen koppelingen.

Resultaat

Klachten komen niet meer voor.

Pon Power B.V.

Probleem

Klantspecifieke luchtfilter aansluitingen op Caterpillar 3516C motoren trillen los.

Advies en oplossing

Pas het materiaalsoort en de plaatdikte aan. De luchtfilter aansluitingen zijn nu uitgevoerd in hoogwaardiger en lichter materiaal.

Resultaat

Een verbeterd onderdeel dat niet meer los trilt en ook nog eens makkelijker te monteren is door het lagere gewicht.